Vezeték nélküli okostelefon töltés

Az elmúlt néhány évben kezd egyre elterjedtebbé válni a vezeték nélküli töltés. A technológiai vállalatok prémium okostelefonjai már rendelkeznek ezzel a technológiával. Három szabvány létezik, melyek indukciós töltést és mágneses rezonanciát használnak.

Az adó és vevő tekercsei között elektromágneses tér jön létre, amin keresztül az adó tekercs elektromos áramot ad át a vevő tekercsnek, de ennek hatótávolsága mindössze néhány milliméter. Ezek közül a legelterjedtebbnek a Wireless Power Consortium (WPC) QI szabványa bizonyul. A gyártók, köztünk a Legrand is törekszik a hatótávolság, töltési idő és teljesítmény hatékonyságának növelésére, folyamatos fejlesztésére.

Vezeteknélküli tolto – legrand

A Legrand a piacon legelterjedtebb WPC QI szabványnak megfelelő indukciós töltője elérhető fali (kat. szám: 068118) és bútorlapba (kat. szám: 077580) süllyeszthető kivitelben, valamint elosztótoronyba (kat. szám: 694630) épített indukciós töltő is megtalálható a Legrand választékában. A süllyesztett kivitel mindössze 1,5 mm-rel emelkedik ki a bútorlapból. IP44 és IK08 külső környezeti és mechanikai hatásokkal szembeni védelemmel rendelkezik. Halogénmentes anyaga, UV állósága, valamint a csúszásmentes bevonata biztosítja a megfelelő használatot. Bútorlapba süllyesztés esetén az ajánlott kivágási méret Ø 80 mm. A dobozban megtalálhatók a rögzítéshez szükséges eszközök, 2,5 m USB-A kábel, valamint egy adapter. A vezeték nélküli töltésről a készülékben található 8 cm2-es antenna gondoskodik 1 A áramerősség és 5 W teljesítmény leadása mellett, 85%-os energiahatékonyság elérésével. Átlagos töltési idő egy okostelefon esetében, kb 2 óra, 80%-os töltöttségi szint elérésével.

Termékbemutató videó (angol)

Az indukciós töltők elterjedése a közösségi terekben, vendéglátó egységekben, irodákban stb. is várható, mivel a QI szabvány egyaránt kompatibilis Android és iOS rendszerekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ossza meg most

Facebook
LinkedIn

Olvass bele többi cikkünkbe is