Vezeték nélküli okostelefon töltés

Az elmúlt néhány évben kezd egyre elterjedtebbé válni a vezeték nélküli töltés. A technológiai vállalatok prémium okostelefonjai már rendelkeznek ezzel a technológiával. Három szabvány létezik, melyek indukciós töltést és mágneses rezonanciát használnak.

Az adó és vevő tekercsei között elektromágneses tér jön létre, amin keresztül az adó tekercs elektromos áramot ad át a vevő tekercsnek, de ennek hatótávolsága mindössze néhány milliméter. Ezek közül a legelterjedtebbnek a Wireless Power Consortium (WPC) QI szabványa bizonyul. A gyártók, köztünk a Legrand is törekszik a hatótávolság, töltési idő és teljesítmény hatékonyságának növelésére, folyamatos fejlesztésére.

Vezeteknélküli tolto – legrand

A Legrand a piacon legelterjedtebb WPC QI szabványnak megfelelő indukciós töltője elérhető fali (kat. szám: 068118) és bútorlapba (kat. szám: 077580) süllyeszthető kivitelben, valamint elosztótoronyba (kat. szám: 694630) épített indukciós töltő is megtalálható a Legrand választékában. A süllyesztett kivitel mindössze 1,5 mm-rel emelkedik ki a bútorlapból. IP44 és IK08 külső környezeti és mechanikai hatásokkal szembeni védelemmel rendelkezik. Halogénmentes anyaga, UV állósága, valamint a csúszásmentes bevonata biztosítja a megfelelő használatot. Bútorlapba süllyesztés esetén az ajánlott kivágási méret Ø 80 mm. A dobozban megtalálhatók a rögzítéshez szükséges eszközök, 2,5 m USB-A kábel, valamint egy adapter. A vezeték nélküli töltésről a készülékben található 8 cm2-es antenna gondoskodik 1 A áramerősség és 5 W teljesítmény leadása mellett, 85%-os energiahatékonyság elérésével. Átlagos töltési idő egy okostelefon esetében, kb 2 óra, 80%-os töltöttségi szint elérésével.

Termékbemutató videó (angol)

Az indukciós töltők elterjedése a közösségi terekben, vendéglátó egységekben, irodákban stb. is várható, mivel a QI szabvány egyaránt kompatibilis Android és iOS rendszerekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ossza meg most

Facebook
LinkedIn

Olvasson bele többi cikkünkbe is

Lifestyle

Jó tanácsok nyári uborkaszezonra

Nyáron – ha éppen több szabadidőnk adódik – érdemes megejteni az éves okosotthon karbantartást: felülvizsgálni automatizálásainkat, eszközeink helyét, az elemek állapotát. A bejegyzés folytatódik a

Tovább olvasom »
Lifestyle

Vakáción az okosotthon

Mi lesz az okosotthonoddal nélküled, ha nyaralni mész? És mi lesz veled az okosotthonod nélkül? Ha jól csinálod, akkor az otthonodat is biztonságban tudhatod, és

Tovább olvasom »
Legrand Hírek

SUNO – Éld meg a pillanatot!

Ebben az évben 30 éves Legrand jubileumra készülünk. Külön öröm számunkra, hogy ebből az alkalomból az új SUNO szerelvénycsaládot be tudjuk bemutatni a magyar piacnak.

Több éves magyar fejlesztés előzte meg a hazai gyártást. Lakberendezők, designerek, tervezők, villamosmérnökök, végfogyasztók, beruházók, kivitelezők, villanyszerelők véleményét figyelembe véve született meg az új, lendületes, modern megjelenés, mely számos stílushoz, enteriőrhöz kitűnően illeszkedik.

Tovább olvasom »